Viete o tom, že voda z cícerového (cizrnového) nálevu je malý zázrak ? Dá sa využiť asi v stovkách receptoch, postupne si s ňou budeme ukazovať nové a nové. Začneme s mojim novým obľúbeným receptom a to je táto vegánská majonéza. 😍
Nie je tam nič, čo nemáte doma, nie je tam sója ani lepok. Dokonca tam nenájdete ani orechy. Jednoduchý recept, kde základ je tekutina, ktorú veľa z nás vylieva. Nálev z cíceru (cizrny), tzv. aguafaba !
Skúste cícer pred použitím do hummusu alebo do curry, precediť cez sitko do misky a ten nálev si nechať. Dajú sa z neho tvoriť naozaj zaujimavé kombinácie nocých jedál, cez slané recety ako je tento, či dokonca sladké pusinky. 🙂
Dôležitá časť je správny výber nálevu. 100% viem, že cícer z Lidlu je skvelý, ale ten nálev je nepoužiteľný. Pôjde Vám to ťažšie. Skúste cizrnu kúpiť napríklad v Bille alebo v Alberte (pre ČR).