Vegan horká čokoláda

Jozef Daňo

Kto ma rád horkú čokoládu nech zdvihne ruku. Ja, ja, jááá! A vlastne to celé nemusí byť len o zdravých a nutričnej vyvážených jedlách, nie ? I ja mám rád občas sladké, nebudem vôbec klamať. A horkú čokoládu som mal vždy rád, ešte za čias školských lavíc. Tam sme si ju ale kupovali v tom automate, a úprimne, to nemá z čokoládou naozaj nič spoločné. 🙂

Máte dve varianty na výber. Buď použijete čokoládu alebo si to vychutnáte s kvalitným kakaom. Ja mám radšej variantu s kakaom, nie je to tam sladké. (a možno i tak tučné. 😅)

Mlieko spolu so skoricou.

Kukuricny skrob a voda

Potrebujeme

  • 400ml mlieka

  • 2 lyžičky vanilkového cukru

  • 1 celá škorica

  • 2 lyžice kakaa

    alebo 100g čokolády

  • 3 lyžice kukuričného škrobu

  • 1 lyžica Blendea SUPERCHILL

Postup

1.Mlieko so škoricou a cukrom privedieme k varu.
2. V miske zmiešame škrob s vodou (5 lyžíc)
3.Stiahneme plameň a do vriaceho mlieka vsypeme kakao, ktoré poriadne premiešame a potom aj SUPERCHILL od Blendea. Kto má po ruke čokoládu, tak nahradíte kakao za 100g kvalitnej čokolády.
4. Za stáleho miešania varíme ďalšie 3 minúty. 

Pozn.: navrh môžete dať našlahané mlieko, posypať škoricou alebo nastrúhanou čokoládou. 

Pre produdukt od Blendea klikaj sem 👉 BLENDEA SUPER CHILL

MÔŽE SA VÁM PÁČIŤ