Cibuľu si nakrájame na menšie kocky. Do väčšej panvice dáme 1 lyžicu olivového oleja (maslo) a počkáme na to, kedy začne olej alebo maslo pomaly bublinkať. V tom pridáme cibuľu.
Vysypeme ryžu a opecieme ju zľahka. Asi po 1 minute prilejeme víno. Hneď na to pridáme asi 2 dcl vývaru a upečenú tekvicu. Premiešame.
Následne zalejeme asi pohárom vývaru a stíšime plameň. Takto podlievame ryžu vývarom, pokiaľ nebude ryža mäkká. Ten kto použije lahôdkové droždie, nechajte si cca 1 lyžicu vývaru.
Na konci, keď už vieme, že ryža je mäkká, vypnime plameň. Podlejeme poslednou lyžicou vývaru a pridáme lahôdkové droždie. Krásne sa vytvorí krémová konzistencia. Kto nepracuje s lahôdkovým droždím a nechce vezriu pre veganov, v tomto kroku použijeme parmezán.
Dosoľte podľa chuti, môžete pridať i chilli
Navrch pridávam orechy a bazalku.
Dobrú chuť. Nezabudni na označenie #rokbezmasa 