Tekvicové donuty

Jozef Daňo

Donuty ! Yeeea 😅 A viete čo je na tom najlepšie ? Jasné, okrem chuti. No predsa, že sú nesmažené – teda žiadny olej ! #oilfree🥳 

 

Najťažšie je na tomto recepte zohnať tu formu 😅. Ja používam teda silikónovú formu, pracuje sa s tým lepšie. Kto ju nemá doma, napíšte, nasmerujem Vás na obchod, kde to za pár korún kúpite. 

 

Jeseň, tekvica(dýňa) všade, tak miesto samých tekvicových polievok a rizot sem hodím predsa i niečo sladké. Pár ingrediencií dokopy, 12 minút pečiete, potom to namočíme do kokosového cukru a je to 😋 Alebo bez cukru, tiež sa dá 😇

Potrebujeme

  • 200g samokypriaca múka

    (hladká múka + prášok do pečiva)

  • 60g lieskové orechy

    rozmixované

  • 100g tekvicové pyré

    očistená, uvarená tekvica a rozmixovaná (nesoliť!)

  • 120ml mlieka

    kokosové, mandľové, kravské ? 🥺

  • 60g hnedého cukru

  • 4 vajíčka

  • 1 lyžička škorice

  • ½ lyžičky perníkového korenia

    voliteľné

  • ¼ lyžičky soli

  • 1 lyžička vanilky

  • 1 lyžička prášok do pečiva

Postup

  1. Zapnite trúbu na 180C.
  2. Zmiešame múku, orechy, škoricu, perníkové korenie, soľ a prášok do pečiva dokopy. Kto používa samokypriacu múku, tak prášok do pečiva môže vynechať.
  3. Do druhej misy dáme cukor a vajíčka, a ručným mixérom šľaháme. Postupne pridávame vanilkový extrakt, mlieko a už pripravené tekvicové pyré. Dostane tak krásny žltý krém. Za stáleho šľahania pridáme múku s ostatnými už pripravenými ingredienciami. Krásne sa nám cesto spojí. Ak máme pocit, že sa cesto lepí, pridavajte po lyžici mlieka.
  4. Formu na donuty naplníme vždy do polovice a dáme do trúby na 12 až 14 minút, podľa typu trúby. Výhoda silikónových foriem i ta, že ich nemusíte vymastit olejom. Nepripalia sa Vám 😁
  5. Ja na ozdobenie používam kombináciu kokosového cukru a škorice. V pomeru 2 lyžice kokosového cukru + 1 lyžička škorice.
  6. A je to. Dobrú chuť. 🥳😋

MÔŽE SA VÁM PÁČIŤ

©2019 by Cooking with Joe 🙂