Som moc rád, že sa blog rozrastá i o takéto sladké dobroty. Z názvu už vám je jasné, že to bude recept na puding. V tomto prípade ryžový.
Ja ryžu milujem a je mi jedno, či je to na sladko alebo na slano. Rizoto alebo takýto ryžový nákup. Buď ju miluješ alebo nemáš rád. 😅
Pre základ používam basmati ryžu. Kombinujem dve mlieka – kokosové a rastlinné (ovsené). Jasné, to rastlinné mlieko môžete nahradiť i klasickejším kravským alebo vodou. Je to na vás a na vašich stravovacích návykoch. 🙄
Podstatné je, že tento recept nie je náročný ani na samotnú prípravu, ani na čas strávený v kuchyni. Vlastne, keď nad tým tak premýšľam, vy všetko hodíte do jedného hrnca, položíte na sporák a občas premiešate. Dávam tomu teda 3/10 náročnosť. 2/10 je chleba s maslom, áno ? 😅
Takýto recept si vlastne robím i do zásoby do chladničky. Do menších sklenených pohárov vložím vychladnutý puding, pridám orechy, ovocie, semienka a mám pripravené raňajky na pár dní. Hotový puding Vám cca 4 dni určite v chladničke vydrží.
Ak by sa stalo, a že sa môže stať, že sa vám mlieko rýchlejšie vyparí ako ryža uvarí, podlejte ešte ďalším mliekom. Ak budete mať pocit, že puding nie je dostatočne sladký, pridajte cukor alebo viac javorového sirupu. Samozrejme, môžete použiť i iné sladidlo alebo pridať 2-3 datle pre prírodnejšiu sladkosť.
Potrebujeme
120g
jedna plechovka
voda
iné sladidlo
mandľové, kešu, arašídové
podľa chuti
vlašské, lieskové
Postup