neplnená paprika

Jozef Daňo

Ahoj. Hlásim nový recept. Plnená paprika bez papriky ?? Je to tak. Už v detstve som nemal rád tú časť s paprikou, vždy som si od maminy pýtal len guličky. Mal som to tak, že verzia s paprikou je len pre dospelých a ja musím k tomu dorásť. Úprimne vám píšem, do tohto bodu som sa ešte nedostal. 😅

Celý tento recept je prerobený do niečoho iného, základ ale zostáva rovnaký ako v tradičnom recepte. Používam kvalitné červené víno, do základu pridávam chilli a ako prílohu volím cestoviny. Berte to ako fit verziu pre ľudí, čo sa snažia cvičiť, nechcú použiť knedľu a nemajú chuť na ryžu.

Dosť mi v tomto recepte pomáhajú guličky od @gardengourmetcz 👏 Nemusíte vytvárať guličky, na ktoré potrebujete určité skúsenosti v kuchyni a hlavne čas. Do pripravenej omáčky vložíme guličky na cca 10 minúť variť a máme hotovo. Kto má plnenú papriku spojenú s knedľou, jasné, chutiť vám to bude i tak. 🙂

Ja som papriky v tomto recepte použil opäť inak, dal som ich na sucho na panvicu a posypal soľou. Pridávam ich na tanier ako ďalšiu prílohu. Vynikajúce 😋

Potrebujeme

  • Veggie guličky

    od Garden Gourmet

  • 1,5 dcl červeného vína

    voliteľné

  • 1,5 dcl vývaru

    zeleninový

  • 1 stredná cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

    1 lyžička sušeného cesnaku

  • 1 chilli paprička

    1/2 lyžičky chilli korenia

  • Petržlen

    koriander, tymián

  • Soľ + čierne korenie

  • 1 lyžica rajčinovej pasty

    pretlak

  • Lúpané paradajky

    konzerva

  • Špagety

    ryža, knedľa

Postup

  1. Nakrájanú cibuľu na kocky, cesnak, chilli, petržlen pridám do hrnca a na 1 lyžici olivového oleja opražíme do zlata. 
  2. Do hrnca prilejeme víno a vývar. Budeme počuť ten krásny zvuk syčania rozpáleného hrnca 🙂 Prevaríme víno spolu s vývarom.
  3. Pridáme lúpané paradajky(rajčiny), korenie, rajčinovú pastu a varíme. Ak už vidíme, že nám omáčku začne bublať, pridáme veggie guličky a stíšime plameň.
  4. Zakryjeme hrniec pokrievkou a necháme na miernom plameni variť cca 10 minúť. 
  5. Do väčšej panvici vložíme papričky a smažíme bez oleja. Papričky  začnú postupne praskať a černať. Pridáme soľ, vypneme plameň a necháme tak. 
  6. Po 10 minútach našu omáčku vypneme a máme hotovo. 

MÔŽE SA VÁM PÁČIŤ