Meatballs sendivč

Jozef Daňo

Ahoj 🙌 Rád by som Vám ukázal ďalší recept bezmäsových jedál. Je to sendvič so zeleninovým šalátom, veggie guličky od @gardengourmetcz a karamelizovaná cibuľka. Rád by som touto cestou Garden Gourmet poďakoval, že vytvárajú produkty, ktoré môžu slúžiť ako alternatíva mäsa. 👏

Nedávno som čítal štúdiu, ktorá sa týkala nedostatku vody v niektorých krajinách. Bola tam poznámka, ktorá popisovala množstvo vody, ktoré musí človek použiť k tomu, aby sme si mohli kúpiť napríklad 1 kg hovädzieho mäsa. 10 litrov ? 100 litrov ? Je to až 15 tisíc litrov na 1 kg. V mojom pláne nie je z ľudí robiť vegetariánov alebo vegánov, mojim záujmom je poukázať, že sa dá stravovať zodpovednejšie. Zodpovednejšie k planéte, k zvieratám, byť zodpovednejší k svojmu zdraviu. A hlavne, tieto veggie guličky chutia naozaj úžasne 😋 

Potrebujeme

  • Šalát

    kadeřádek, špenát

  • Paprika

  • Cuketa

  • 2 veľké cibule

  • 50g múky

  • Veggie guličky

    od gardengourmetcz

  • Rožky na hotdog

    podľa chuti

  • Tatarská omáčka

    vegan, veggie, klasická

  • 2 lyžičky cukru

  • 1 lyžička balsamico

  • 1 lyžica lahôdkového droždia

  • 3 lyžičky olivového oleja

  • Soľ

  • Chilli

    voliteľné

Postup

Do veľkej misy nastrúhame cuketu a posolíme.

 

Medzitým, ako sa nám bude dostávať voda z cukety si nakrájame papriku. Ja používam zvyčajne 3 druhy, aby to bolo pekne farebné, použite kľudne len jednu farbu. 

 

Cuketa soľou pustí vodu, tak ju odstránime. Pridáme už nakrájanú papriku, balsamico, lahôdkové droždie, soľ, čierne korenie, chilli (voliteľné). Máme hotový šalát. 

 

Nakrájame si cibuľu, ktorú osmažíme na 1 lyžičke olivového oleja. Pri miešaní nám začne cibuľa krásne zlatnúť, pridáme cukor a krásne nám cibuľa skaramelizuje. 

 

Na panvici si podľa návodu osmažíme veggie guličky na cca 2 lyžičkách olivového oleja. A máme hotovo.

 

Na rožok dáme majonézu alebo iný dresing, šalát, veggie guličky a navrch skaramelizovanú cibuľku. 

Dobrú chuť. 🥳😋 #rokbezmasa 🌱

MÔŽE SA VÁM PÁČIŤ

©2019 by Cooking with Joe 🙂