Jeseň, znak i ovocia ako jablká. Máte radi jablká ? Keď to mám mať ako svačinu, zvyčajne to skončí tak, že zostanem hladný. Ale čo sa sťažujem, viem, že je to rýchlym trávením tohto ovocia. Nedávno ma pobavila odpoveď v článku od nejakej výživovej poradkyne, ktorá na otázku od respondentov, prečo sú po konzumácií ovocia, ako napríklad jablko, hladní. Skrátka, je to ovocie, rýchlo sa trávi a vy na zasýtenie by ste mali zvoliť napríklad čokoládu alebo pečivo 🙂 To je naozaj rada nad zlato. Prosím, ak budete mať ako svačinu jablko, skúste si ho posypať ovsenými vločkami, lyžička škorice a arašidové maslo. Ideál. Pečivo nechajte v regáloch v obchodoch a tá čokoláda ? (smiech) 🙂
Koláče, sú koláče a sladké je sladké. Hovorím, život musí byť vyvážený vo všetkých smeroch. V žití, v cestovaní, v životnom komforte i v jedle. A nikto nehovorí, aby sme zjedli celý ten plech. Ja sa radím heslom, nie je to o tom koľko zješ, ale koľko prijmeš do tela. Takže, ak si dáš ráno kýbeľ zmrzliny, OK, ale celý deň máš už full house a nemôžeš si dať už nič. Síce si splnil príjem – výdaj, nesplnil si žiadnu výživovú hodnotu, ale to už nie je tak o priberaní(chudnutí) ako o zdravotných rizikách.
Tento jablkový koláč som skúšal i z klasickej múky ako i z múky ryžovej. Bolo to chutné tak ako tak, ale za mňa je lepšia samokypriaca múka, teda hladká múka a prášok do pečiva. S tou ryžovou múkou sa ťažšie pracuje, nie je tak výrazná, preto prosím buďte opatrní pri používaní prášku do pečiva, je tam dosť cítiť.
Potrebujeme
samokyprica, hladká
rozmixované
vegan, klasické
rastlinné
rastlinné
kto používa hladkú múku
voliteľné
(3-4 jablká)
citrón, pomaranč
(3-4 jablká)
citrón, pomaranč
voliteľné
Postup
Dobrú chuť. #rokbezmasa