Humus z červenej šošovice

Jozef Daňo

Ja tie Vaše podnety na recepty nasávam a viem, že príprava humusu predchádza veľkou prípravou a úprimne, nechce sa Vám do toho. 😂 A ja vás úplne chápem. Ak teda nepočítam, že použijete cícer (cizrnu) z plechovky. 😅 Zamyslel som sa a prišiel na jednoduché riešenie. Červená šošovica (čočka). Namočiť na pár minúť, niektoré ani nemusíte. Varíte 10-15 minút a môžeme spolu s ostatnými ingredienciami mixovať 🙏 V recepte používam korenie od firmy Blendea, konkrétne teda Superboost. Je to kombinácia 8 superpotravín – zázvor, maracuja,  lucuma, moringa,  baobab, kurkuma, ženšen, čierne korenie

Potrebujeme

  • 250g šošovice

  • 1 malá cibuľa

  • 2-3 strúčiky cesnaku

  • 3 lyžičky korenia Superboost

  • 2 lyžice tahini pasty

    voliteľné

  • Hrsť byliniek

    koriander, bazalka

  • 3 lyžice olivového oleja

  • Soľ a čierne korenie

Postup

  1. 1. Šošovicu (čočku) namočíme na 5-10 minút a v dvojnásobnom množstve vody varíme po dobu 10 až 15 minút do mäkka.
    2. Do mixéra pridáme cibuľu, cesnak, bylinky, uvarenú šošovicu (čočku), olej, korenie od @blendea_cz , tahini pastu, soľ a čierne korenie podľa chuti. Všetko spolu rozmixujeme.
    3. Podávame spolu s kukuričnými tortillami/naan chlebom. Môžete nakrájať zeleninu podľa chuti.

MÔŽE SA VÁM PÁČIŤ