Farfalle so sušenými rajčinami

Jozef Daňo

Poslednú dobu pri tvorbe receptov myslím v prvom rade na vaše pohodlie. Čo tým myslím ? Všimol som si, že vás skrátka nebavia také tie recepty, kde máte mať doma tisíc surovín a ono sa vám to ešte neporadí a hodíte tam unfollow 😅

 

Tak sa chcem viac zamerať na jednoduhšie ale chutné recepty. A tento je poslednú dobu môj obľúbený. 

 

Všetko sa primárne odohráva v jednej panvici, kde sa osmažíme cibuľku, ktorá nám spolu s cesnakom poriadne prevonia kuchyňu. Nepridávajte cesnak moc skoro, má tendenciu hnednúť a môže zostať horký. 🙂

Mám taký hack – použite olej z nálevu zo sušených rajčín. Dostane opäť cestoviny na iný level, nebude to obyčajný oliváč 🙂

 

Farfalle so sušenými rajčinami

Potrebujeme

  • 200g cestovín

    farfalle

  • 1 cibuľa

  • 2-3 strúčiky cesnaku

  • 100g sušených rajčín

    Franz Josef

  • 200ml smotany

  • 3 lyžice olivového oleja

  • Soľ a čierne korenie

  • Bazalka

  • Parmezán

    vegan

Postup

1. Cestoviny si pripravíme podľa návodu na obale.
2. Cibuľu si nakrájame na kocky a na olivovom oleji smažíme do zlata. Postupne pridávame cesnak a nakrájané sušené rajčiny, a ďalej restujeme. Po 3 minutách pridáme soľ a čierne korenie.
2. Zalejeme smotanou a stíšime o niečo viac plameň. Necháme prejsť varom, približne 3-4 minúty.
4. Nakoniec pridáme do panvice uvarené cestoviny, nakrájanú bazalku (iné korenie), parmezán.

MÔŽE SA VÁM PÁČIŤ