Bezlepkové cereálie

Jozef Daňo

Na základe mojej závislosti na raňajky som premýšľal, zda si nemôžem niektoré z častí raňajok vyrobiť 😅 Mlieko je v easy, už tu máte odo mňa dosť receptov na rastlinné mlieka. Ale čo tak cereálie ?? 😍 Kombinácia kakaa a arašidového masla ? Mňam !

Ak zoženiete bezlepkové vločky (napríklad v DM drogérii ), tak potom máte bezlepkovú variantu, ktorú by ste v obchodoch hľadali naozaj len ťažko.

Hmotu, ktorá Vám vznikne v kombinácií s vločkami, soľou, kypriacím práškom a škoricou si rozdelíte na dve časti. Rovnomerne – 50:50. Ak napríklad nemáte doma arašídové maslo a vy si chcete upiecť len čokoladovú variantu, nič sa nedeje, použite len viac kakaa. V opačnom prípade použite len viac arašidového masla. Dá sa s tým viac menej hrať, je to indivudálne. Dá sa kombinovať arašidové maslo spolu s kakaom 🙂

Pozn.: Ak budete ukladať a tvoriť guličky na papier na pečenie, dávate medzi jednotlivými guličkami väčší priestor. Aby sa Vám počas pečenia nespojili a nezlepili. 

Potrebujeme

  • 120g vločiek

    rozmixovať (múka)

  • Štipka soli

  • 1 lyžička škorice

  • 1 lyžička kypriaceho prášku

  • 2 lyžice kakaa

  • 1,5 lyžice arašidového maslo

  • 5-6 lyžíc mlieka

Postup

1.Rozmixované vločky zmiešame spolu so soľou, škoricou a kypriacim práškom. Takúto zmes si rozdelíme na 2 časti, 50:50.
2. Do prvej časti pridáme kakao a premiešame. Postupne pridávame 2 až 3 lyžice mlieka, skrátka nám musí vzniknúť pevnejšia hmota. Do druhej časti múky z vločiek pridáme arašidové maslo a vypracujeme drobenku. Následne pridávame postupne mlieko a vytvárame hmotu ako s čoko verziou.
3. Na papier na pečenie postupne ukladáme malé cereálie, ktoré v ruke vypracujeme na guličky.
4. Dáme piecť na 180C na 12-15 min, podľa typu rúry. Ideálne horko-vzduch a počas pečenia aspoň raz premiešať.
5. Dobrú chuť.

MÔŽE SA VÁM PÁČIŤ