BBQ jackfruit sandwich

Jozef Daňo

Môže to vyzerať ako trhané mäso ale nie je ? Áno, môže ! 🙂 Nový recept, 100% vegan a k tomu bez lepku !

Síce som musel tie bezpohlavné žemle (housky) malinko vylepšiť – rozpiecť v trúbe, olivový olej a posypať sezamom a hneď to vyzerá o 20 Kč drahšie.

Anyway, je to teda jackfruit, áno, čítate správne, ovocie. Korenie a správna BBQ omáčka z toho spraví na nerozpoznanie trhané „mäso“. Ja používam jackfruit z DM drogérie, v plechovke a v tých nálevoch by som bol opatrný. Hlavne nič v slaných a sladkých nálevoch.  

K dokonalosti používam vegan mayo + sirrachu (pálivú chilli omáčku), nakladané uhorky a nakladanú červenú kapustu. Jo, a pridal som navrch ešte žeruchu (česky řeřicha).

Tak poďme variť 🙂 

Potrebujeme

  • 200g jackfruit

    očistený od jadierok

  • 1 cibuľa

    menšia, červená

  • 1 lyžica olivového oleja

  • 1,5 lyžička údenej papriky

  • 1 lyžička soli

  • ½ lyžičky čierneho korenia

  • 1 lyžička rímskeho kmína

  • ½ lyžičky chilli

    piri - piri korenie

  • 2 lyžice BBQ omáčky

  • Ostatné

    vegan majonéza, pečivo, sriracha, nakladané uhorky, kapusta ( avokádo )

Postup

    1. Na 1 lyžici olivového oleja si osmažíme cibuľu nakrájanú na kocky.
    2. Očistený jackfruit ( v niektorých kúskoch môže zostať jadro – len to vyberte) pridáme do panvice k cibuli a premiešame. Postupne pridáme všetko korenie – papriku, čierne korenie, soľ, kmín, chilli. Na miernom ohni pri občasnom miešaní varíme 7-8 minút.
    3. Na konci pridáme 2 lyžice BBQ omáčky a ešte raz poriadne premiešame.
    4. Na žemle si podľa chuti pridáme mayo + srirachu, hotový jackfruit, nakladané uhorky a kapustu, bylinky podľa chuti.
    5. Dobrú chuť. 

MÔŽE SA VÁM PÁČIŤ