Dá sa povedať, že som naozaj veľký milovník burgru. Vždy som bol. Ako to máte vy ? Som strašne rád, že máme k dispozícií toľko rastlinnej alternatívy, skrátka máme tu suroviny, z ktorých dáme dokopy chutný plant-based burger.
Snažil som sa kombinovať ingrediencie, ktoré sú zdravé a idú k sebe. V tomto recepte používam sladké zemiaky, batáty. Ich sladšia chuť v kombinácií s niečím slaným je neuveriteľne výrazná a chutná. Používam červené fazule, sú to moje najobľúbenejšej strukoviny (lušteniny). Myslím, že keď máte k dispozícií doma napríklad cícer(cizrnu), všetko bude v pohode a štruktúru to nezmení. Ryžová múka nám pomôže pre lepšie spracovanie, pridávam cca 3 lyžice. Odhadnite samy, koľko potrebujete. Každý zemiak pustí viac vody, preto je niekedy viac lepkavý, inokedy vôbec.
Čo do správneho burgeru ? Ja používam najčastejšie kombináciu dvoch surovín pre sauce (omáčku) Vegan mayo a chilli omáčku (srirachia). Špenát, kapustu, avokádo, načo máte chuť.